Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mangalicatarja gombás gerslirizottóval

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A mangalicatarja elkészítéséhez a húst egy serpenyőben zsír nélkül, illetve a saját zsírjában elősütjük, és sóval ízestítjük.
  2. Tepsibe helyezzük és a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol nagyjából 15 percig sütjük.
  3. A rizottó elkészítéséhez a zsíron megpírítjuk a vöröshagymát, felöntjük a habzóborral, majd amikor elpárolgott, hozzáöntjük a gerslit. Folyamatos kevergetés mellett felöntjük az alaplével, majd hagyjuk, hogy besűrűsödjön. 
  4. További 5-10 percig főzzük. Hozzáadjuk a gombakeveréket, a parmezánt, a tejszínt és a vajat.
  5. A készre sült mangalicatarja mellé köretként kínáljuk a gerslirizottót. Tálaláskor megszórhatjuk parmezánnal.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a mangalicatarja gerslirizottóval

 

TEJFÖLÖS GOMBAPAPRIKÁS - 30 PERC ALATT! >>> 

15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>> 

Ezek is érdekelhetnek