Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulával és mazsolával töltött csirke

90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A csirkét megmossuk, szárazra töröljük, majd kívül-belül besózzuk és félretesszük.

2.

A zsemléket felkockázzuk, beletesszük egy tálba a felaprított mandulával, a mazsolával, a tojással, a tejjel és a vaj felével. Alaposan összedolgozzuk az egészet.

3.

A csirke hasüregét megtöltjük a mandulás keverékkel, majd fehér cérnával összevarrjuk a nyílást. A megmaradt vajjal megkenegetjük, tepsibe tesszük, befedjük alufóliával, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.

4.

50 percig sütjük, majd levesszük a fóliát. A csirkét ropogósra pirítjuk, ha szükséges, meglocsoljuk egy kevés vízzel. Sült burgonyával, forrón tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss