Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás spenótleves

MME MME
4/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítése: a megmosott spenótot, a megtisztított hagymát és fokhagymát durvára összevágom. A margarinra rászórom a lisztet, egy-két percig pirítom, majd hozzáadjuk a spenótot és a hagymát. Befedve párolom néhány percig. Ezután pürévé töröm, ráöntöm a csontlevet, és jól összekeverem.

Elkészítése: a levest folyamatosan kevergetve felforralom, hozzáöntöm a tejszínt, és habverővel belekeverem a reszelt sajtot. Ezután már nem forralom, csak melegen tartom. Lábosban másfél liter vizet forralok. Beleöntöm az ecetet, majd a tojásokat külön-külön felütve, egymás után óvatosan beleeresztem a forrásban lévő lébe. Nem keverem, nehogy a tojások szétmenjenek. Az újraforrástól számított négy perc múlva a tojásokat tányérokra rakom. A mandulát kis serpenyőben szárazon kevergetve megpirítom. A levest megsózom, és csipetnyi borssal, szerecsendióval fűszerezem. 4 tányéron elosztom, beleteszek egy-egy tojást, és petrezselyemlevéllel feldíszítve, a megpirított maggal meghintem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss