Elkészítés: A finomra lereszelt sárgarépát a citromhéjjal és a citromlével összekeverjük. A ledarált mandulát és a sütőport a lisztbe vegyítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben apránként beleszórjuk a kristály- és vaníliás cukrot, és beledolgozzuk a tojássárgákat is. A reszelt sárgarépát és a mandulás lisztet összekeverjük, majd óvatosan a tojásos masszához vegyítjük. A tésztát margarinnal kikent, liszttel meghintett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 175 fokon 45 perc alatt arany barnára sütjük. A sütőből kivéve, rácsra téve hűlni hagyjuk.
Miután kihűlt, a porcukorból, a citromléből és sárgarépaléből kevert mázzal bekenjük, és száradni hagyjuk. Olvasztott csokoládémintával díszített tányéron pisztációval tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre