Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás-sárgabarackos pite

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy tálban összedolgozzuk a szobahőmérsékletű vajat, a cukrot, a mézet, valamint az egész tojásokat. Sütőporral elkeverjük a lisztet, és az előző keverékhez adjuk, ezután jöhet a mandulaliszt is. A tejjel elkeverjük a narancsvirágvizet, majd apránként csurgatjuk a tésztánkhoz, hogy könnyebben felvegye a nedvességet. Alaposan összekeverjük.

Kis piteformákba adagoljuk a tésztát, és gerezdekre vágott sárgabarackkal rakjuk ki a tetejét. A gyümölcsök tetejét megszórjuk kevés kristálycukorral, mely kellemesen rákaramellizálódik.

180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton kb. 20-25 perc alatt készre sütjük a süteményt. Illatos, könnyű nyári desszert.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss