Elkészítés: Egy tálban összedolgozzuk a szobahőmérsékletű vajat, a cukrot, a mézet, valamint az egész tojásokat. Sütőporral elkeverjük a lisztet, és az előző keverékhez adjuk, ezután jöhet a mandulaliszt is. A tejjel elkeverjük a narancsvirágvizet, majd apránként csurgatjuk a tésztánkhoz, hogy könnyebben felvegye a nedvességet. Alaposan összekeverjük.
Kis piteformákba adagoljuk a tésztát, és gerezdekre vágott sárgabarackkal rakjuk ki a tetejét. A gyümölcsök tetejét megszórjuk kevés kristálycukorral, mely kellemesen rákaramellizálódik.
180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton kb. 20-25 perc alatt készre sütjük a süteményt. Illatos, könnyű nyári desszert.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre