Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás rudak

MME MME
4.5/5
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A tojássárgákat a porcukorral, a vaníliapéppel és egy csipet sóval habosra keverjük. A vajat felolvasztjuk, és a liszttel együtt a masszába dolgozzuk. Lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagon kinyújtjuk a tésztát, és egyforma nagyságú rudakra vágjuk. A tepsire rakosgatjuk, és a sütőben 15-20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A lekvárt felmelegítjük, szitán átszűrjük, és két-két rudat összeragasztunk vele. A csokoládét a csomagon olvasható utasítás szerint felolvasztjuk, a rudak egyik végét belemártjuk, majd azonnal megszórjuk mandulával. Rácson hagyjuk megszáradni.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 158 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss