Avajat a cukorral habosra keverjük.Hozzáadjuk a tojást, a vaníliavelőt, a citrom lereszelt héját, a sót, a lisztet és a sütőport. Végül fakanállal beleforgatjuk a mandulát és a ribizlit.
Hosszában a tésztát egy kb. 60 cm-es folpack darabrahalmozzuk. Ráhajtjuk a széleket, közben egyenletesrenyomkodjuk a tésztát, majdelkötjük a fólia egyik végét. Az így kapott, kb. 5 cm átmérőjű rudat meghengergetjük, szorosan elkötjük a másik végét is, és a mélyhűtőbe tesszük.
Ha megfagyott, kivesszük, 10 percighagyjuk szobahőmérsékleten felengedni, majd kibontjuk, és1 cm vastagonfelkarikázzuk. A szeleteket elrendezzük egy sütőpapírral bélelt tepsiben (egymástól távol, mert meg fognak nőni!), és kb. 10 perc alatt világos színűre sütjük a 160 fokra előmelegített sütőben.