Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgáját kikeverjük a 4 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral. Belemérjük a vizet, majd a sütőporral átszitált lisztet, és jól kikeverjük. Hozzáadjuk a keményre vert tojások fehérjét. Sütőpapíros téglalap tepsibe tesszük, és kb. 180 fokon 40 percig, tűpróbáig sütjük.
A pudingport elkeverjük a tejjel, majd 2 dkg mandulát 5 evőkanál cukorral porrá darálunk, és a pudingos tejhez öntjük, majd krémet főzünk.
A kihűlt tésztát kettévágjuk, majd középen is kettévágjuk, és összeborítjuk, így 4 lapunk lesz. Rétegesen töltjük a krémmel, a második és harmadik lap közé szórunk mandulát is, és a tetejét is meghintjük szeletelt mandulával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre