Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás ponty naranccsal

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A mandulát mozsárban összezúzzuk vagy apróra vágjuk, és 2 evőkanál olívaolajon aranyszínűre pirítjuk.

A fokhagymát meghámozzuk, a mozsárban összezúzzuk, a mazsolával, a köménymaggal, a borssal, a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt. Összekeverjük a mandulával, és a halszeletekre kenjük.

Nagyobb alufóliadarabokat tépünk, meglocsoljuk olajjal, és egyenként belecsomagoljuk a halat.

Jól lezárjuk a csomagokat, és izzó parázson megsütjük.

A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. A narancsokat alaposan megmossuk, héjukat lereszeljük, ezután vastagon meghámozzuk, karikákra vágjuk.

Tálalás előtt megnyitjuk a halak csomagjait, megszórjuk a petrezselyem és reszelt narancshéj keverékével.

A narancskarikákat egy pillanatra a grillrácsra helyezzük, és a hallal együtt kínáljuk.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss