Előkészítése: A tojást lapos tálban felverjük, belekeverjük a mandula felét. A banánt meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk.
Elkészítése: A banánokat négy szelet kenyérre szétosztjuk, megszórjuk a maradék mandulaforgáccsal. Ráfektetjük a maradék négy szelet kenyeret, kissé összenyomkodjuk. A kenyereket óvatosan a tojásba tesszük, 1 percig állni hagyjuk. Megfordítjuk, és újra 1 percig állni hagyjuk. Teflon serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és közepes tűzön aranybarnára sütjük a kenyereket. Tányérra szedjük, kettévágjuk, és meglocsoljuk mézzel. Tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre