Elkészítés: A lisztet a sütőporral és a mézeskalácsfűszerrel elkeverjük. A tojást és a tojásfehérjéket a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos, fűszerkeverékes lisztet. Így sűrű, kemény tésztát kapunk. Ezután belekeverjük a mandulát, a narancshéjat és az aszalt meggyet.
2 hengert formázunk belőle (kb. 4 cm átmérőjűt), és kilisztezett tepsiben, előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
A sütőből kivéve szeletekre vágjuk, majd visszatesszük pirulni 8-10 percre. Így kemény lesz a sütemény, kávéba, teába mártogatva fogyasztható.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre