Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás macik

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet és a porcukrot átszitáljuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sütőport, pici sót, és összedolgozzuk a szobahőmérsékletű margarinnal. Hozzáadjuk a tojást, majd a durvára tört mandulát (20-25 szemet hagyjunk a macik kezébe). Jól átgyúrjuk.

A tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Maci alakú szaggatóval formákat szúrunk ki, majd a macik hasára helyezünk 1-1 szem mandulát, kezeiket pedig a mandulára hajtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Ha kihűlt a sütemény, kevés csokoládét olvasztunk, majd szemet és szájat rajzolunk vele a maciknak.

Ezek is érdekelhetnek