A lisztet a margarinnal és a diónyi zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport, porcukrot, a tojásokat, a darált mandulát, a csipet sót, majd a tejet és összedolgozzuk.
10 perc pihentetés után a tésztából kis darabokat csípünk le, amelyekből gombócokat formázunk. A kosárka formákat kibéleljük a tésztával, sütőlapra helyezzük és 180 fokos előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Ha megsültek, hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a krémet: 4dl tejből és a 10 dkg búzadarából vaníliás cukorral kemény tejbegrízt főzünk, ha kész, hagyjuk kihűlni.
Egy nagyobb tálban a margarint a porcukorral jól kikeverjük, majd kanalanként keverjük bele a kihűlt tejbegrízt. Belekberjük a darált mandulát és végül a mandula aromát is. A kihűlt kosárkákat megtöltjük ezzel a krémmel tetejét egész mandulával díszítjük.