Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás kölesgombóc (Hamis túrógombóc tejérzékenyeknek)

30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A kölest a (növényi) tejben feltesszük főzni, közben - ízlés szerint - adunk hozzá egy kis fahéjat, édesítőszert, rszelt citromhéjat és kevés citromlevet, vaníliaport.

Miután megfőtt és kihűlt, gombócokat gyúrunk belőle, melynek közepébe gyümölcsöt nyomunk. Az édesszájúaknak a barackot ajánlom, de a ribizli, málna és eper is remekül passzol az ízvilághoz.

Végül a gombócokat pirított, őrölt, nyírfacukros mandulába forgatjuk.

Megjegyzés

Az egyik kedvenc diétás édességem. Nagyon finom, nagyon laktat, az íze pedig hihetetlenül hasonlít a túrógombócéra (pláne barackkal a közepén), ezért nagyszerű alternatíva lehet pl. - Sziluetta

Ezek is érdekelhetnek