A különleges mandulás kuglóf elkészítéséhez első lépésként a tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját kikeverjük a növényi margarinnal, a cukrokkal és a citrom lereszelt héjával.
A gluténmentes liszteket összeszitáljuk a sütőporral, pár csepp citromlevet öntünk rá, majd hozzákeverjük a lepirított mandulaszirmokat és a vágott kesudiót. A tojássárgás keverékhez hozzáadjuk a felvert tojások fehérjét, majd a lisztekkel óvatosan összeforgatjuk.
A margarinozott és barna rizsliszttel megszórt (vagy sütőpapírral bélelt) kuglófformába öntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben, 185 fokon, 25 perc alatt készre sütjük.
A laktóz- és gluténmentes húsvéti kuglófot magában, vagy lekvárral is kínálhatjuk.
Nézzétek meg videón is, hogyan készül a glutén- és laktózmentes mandulás kesudiós kuglóf!