hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás húsvéti kuglóf

45 perc
rafinált
megfizethető
12 adag

Elkészítés

  1. A különleges mandulás kuglóf elkészítéséhez első lépésként a tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját kikeverjük a növényi margarinnal, a cukrokkal és a citrom lereszelt héjával.
  2. A gluténmentes liszteket összeszitáljuk a sütőporral, pár csepp citromlevet öntünk rá, majd hozzákeverjük a lepirított mandulaszirmokat és a vágott kesudiót. A tojássárgás keverékhez hozzáadjuk a felvert tojások fehérjét, majd a lisztekkel óvatosan összeforgatjuk.
  3. A margarinozott és barna rizsliszttel megszórt (vagy sütőpapírral bélelt) kuglófformába öntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben, 185 fokon, 25 perc alatt készre sütjük.
  4. A laktóz- és gluténmentes húsvéti kuglófot magában, vagy lekvárral is kínálhatjuk.

    Nézzétek meg videón is, hogyan készül a glutén- és laktózmentes mandulás kesudiós kuglóf!
  5. Még több kuglóf >>> 

    Répatorta mindenmentesen >>> 

    Felcsiki tünde további receptjei >>>

Ezek is érdekelhetnek