Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás keksz

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A cukrot habosra keverjük a vajjal és a tojással, hozzáadjuk a vaníliát és a sót, elkeverjük. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves masszához, és kevés tejjel sima tésztává dolgozzuk. Fóliába csomagolva 1-2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

A pihentetés után 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, tetszőleges formával kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsin 175 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Rácson kihűtjük, majd jól záródó fémdobozba tesszük. Így akár két hétig is friss marad.

Megjegyzés

Kívül ropogós, belül omlós, nagyon finom keksz.

További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss