Elkészítés: A tojásfehérjék keményre vert habjából 14 dkg cukorral, a 8 dkg darált mandulával, majd 6 dkg liszttel tésztát keverünk, amit sütőpapíron, 3 adagban (kerek tortaformában) világos aranysárgára kisütünk.
A tejből 14 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a 8 tojás sárgájával és 4 dkg liszttel a tűzön sűrű krémet főzünk, majd a tűzről levéve, kihűlésig keverjük.
Lassanként hozzátesszük a krémet a habosra kevert vajhoz. Fél deci nagyon erős feketekávét keverünk bele, és a tortalapokat ezzel töltjük meg.
A tetejét és az oldalát is bevonjuk, végül durvára tört grillázzsal (lassú, egyenletes tűznél sütjük 15 dkg cukorból és 10 dkg mandulából) hintjük meg.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre