Elkészítés: A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk, a végén a mazsolát is beledolgozzuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Egy 26 cm-es kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy legalább 2 cm-es belső pereme is legyen.
A tetejére valókat összeolvasztjuk, a mandulát kb. 5 percig egész halvány rózsaszínűre pirítjuk csak benne, a sütőpapíron elsimítjuk.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, kb. ujjnyi téglalap formára kinyújtjuk, az olvasztott vajjal megkenjük. A cukrot összekeverjük a fahéjjal és a liszttel, megszórjuk, és hosszanti oldaláról szorosan felcsavarjuk. Éles késsel 12 egyforma részre feldaraboljuk, az egyes darabokat a mandula tetején elosztjuk.
Letakarva újrakelesztjük, közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát betoljuk, a hőfokot 10 perc után visszavesszük 190 fokra, és kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
A formában hagyjuk hűlni 5-10 percig, majd tálra borítjuk, a papírt óvatosan lehúzzuk, és ha megfelelően kihűlt, tálalhatjuk.
Különlegesen finom!