Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás halszelet tejszínes brokkolival

60 perc
egyszerű
átlagos
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, majd enyhén sós vízben roppanósra főzzük. (Vigyázni kell, nehogy túlfőzzük, mert akkor szétesik.)
  2. Ezután leszűrjük, majd egy vastagon kivajazott sütőtálba (vagy tepsibe) tesszük.
  3. A tejszínbe belenyomjuk a fokhagymát, ízlés szerint megsózzuk, majd óvatosan ráöntjük a brokkolira.
  4. A harcsafilét nagyobb darabokra szeleteljük, majd ízlés szerint megcsepegtetjük citromlével, majd megsózzuk, és megszórjuk meg a halfűszerkeverékkel.
  5. Ezután körbetekerjük a szeleteket a baconnal, majd egymás mellé tesszük a sütőtálban lévő brokkoli tetejére. Végül frissen őrölünk rá színes borsot.
  6. Előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 20 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből és megszórjuk reszelt sajttal, mandulaforgáccsal, visszatesszük tovább 10 percre a sütőbe és pirosra sütjük.
  7. Tálalás előtt a tányérra helyezzük a halszeletet, teszünk mellé a párolt brokkoliból, és meglocsoljuk a kissé besűrűsödött tejszínnel.

Megjegyzés

A brokkolit ízlés szerint karfiolra cserélhetjük, mert az is jól illik a halhoz. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss