A brokkolit rózsáira szedjük, majd enyhén sós vízben roppanósra főzzük. (Vigyázni kell, nehogy túlfőzzük, mert akkor szétesik.)
Ezután leszűrjük, majd egy vastagon kivajazott sütőtálba (vagy tepsibe) tesszük.
A tejszínbe belenyomjuk a fokhagymát, ízlés szerint megsózzuk, majd óvatosan ráöntjük a brokkolira.
A harcsafilét nagyobb darabokra szeleteljük, majd ízlés szerint megcsepegtetjük citromlével, majd megsózzuk, és megszórjuk meg a halfűszerkeverékkel.
Ezután körbetekerjük a szeleteket a baconnal, majd egymás mellé tesszük a sütőtálban lévő brokkoli tetejére. Végül frissen őrölünk rá színes borsot.
Előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 20 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből és megszórjuk reszelt sajttal, mandulaforgáccsal, visszatesszük tovább 10 percre a sütőbe és pirosra sütjük.
Tálalás előtt a tányérra helyezzük a halszeletet, teszünk mellé a párolt brokkoliból, és meglocsoljuk a kissé besűrűsödött tejszínnel.