hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás fügetortácskák gorgonzolás csokihabbal

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 tortácskához:
  • A tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 7,5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • kevés reszelt citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 2 db tojássárga
  • 1 evőkanál cukor
  • 4 dkg darált mandula
  • 3-4 db füge
  • A gorgonzolás habhoz:
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 3 dkg gorgonzola sajt
  • 2 dl habtejszín
  • 2 db tojássárga
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés

Elkészítés: A habhoz a csokoládét a gorgonzolával felolvasztjuk. A tejszínt óvatosan, nem túl keményre felverjük. A tojás sárgáját a mézzel felverjük, majd hozzáöntjük a csokoládét, és belekeverjük a felvert tejszínt. Hűtőben 1-2 órát hűlni hagyjuk.

A tészta hozzávalóit (liszt, vaj, porcukor, vaníliás cukor, reszelt citrom, tojás, csipet só) egy tálban összedolgozzuk gyors mozdulatokkal, majd hűtőbe tesszük 30 percet pihenni.

A töltelékhez a cukrot, a tojássárgájával és darált mandulával összekeverjük.

A tésztát a hűtőből kivéve piteformákba nyomkodjuk úgy, hogy legyen szép pereme is. Elősütjük 185°C-on 6-7 perc alatt, majd belekanalazzuk a mandulás krémet, a tetejére egy vágott felével felfelé néző fél fügét helyezünk, kevés cukorral megszórjuk, majd visszatesszük a sütőbe további 12 percre.

A langyosra hűlt fügekosárkákat a hideg csokis-gorgonzolás habbal tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek