Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás felfújt

MME MME
4/5
45 perc
mester
megfizethető
5 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A rebarbarát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és megszárítjuk. Két szárat vékony szeletekre vágunk, a többit hosszában elfelezzük, és kb. 3 centis darabokra vágjuk. A tojásfehérjéket a sárgájától szétválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Elkészítés: A rebarbarát fedő nélkül, gyakori kevergetés mellett 5 percig főzzük, majd a végén hozzákeverünk 5 evőkanál cukrot. Egy tűzálló tálat (kb. 35x21 cm) kivajazunk, az aljára helyezzük a kétszersülteket, és meghintjük a likőrrel. A tojássárgájákat a vaníliás cukorral, 1 evőkanál kristálycukorral és a cirom héjával krémesre keverjük, majd hozzákeverjük a tejszínt. A krémet szétkenjük a kétszersültön. A málnát hozzáadjuk a kihűlt rebarbarához és jól elkeverjük. A masszát kanalanként tesszük a tűzálló tálba. A felvert tojásfehérjét elosztjuk a felfújt tetején, és megszórjuk a mandulával. A tálat a sütő legalsó szintjére helyezzük és kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna lesz. Hidegen vagy melegen is tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss