Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás-epres torta

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a cukorral kikevert tojássárgáját, végül beleszitáljuk a sütőporos lisztet és hozzáadjuk az olajat. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

Az eperkrémhez az epret villával összetörjük, belekeverjük a zselatint, a fél citrom levét, majd beleforgatjuk a felvert tejszínhabot és a porcukrot. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.

A mandulakrémhez a pudingot felfőzzük a 2,5 dl tejben, majd hűlni hagyjuk. A mandulát kicsit áttörjük, hogy apróbb darabok legyenek. Ha kihűlt a puding, belekeverjük a zselatint, majd a cukrot, a felvert tejszínhabot és a manduladarabokat.

A piskótát 3 részre vágjuk, az alsó részre rákenjük a mandulás krémet, majd piskótalap következik és az epres krém, végül a harmadik piskótalappal befedjük. Az oldalán is elkenjük a krémet, és ha marad annyi, a tetejére is lehet vékonyan, hogy a marcipán jobban odatapadjon.

A marcipánt kinyújtjuk, és bevonjuk vele a tortát. A leeső darabokat meg festhetjük ízlés szerint ételszínezékkel, és formákat csinálhatunk belőle. A tortát 1 éjszakát hagyjuk a hűtőben pihenni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss