A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd a vajjal. Hozzáadjuk a darált mandulát, a zsemlemorzsát, a felolvasztott csokoládét, a feketekávét, végüla tojások felvert habját. A tésztát sütőpapírral kibélelt, kapcsos tortaformába öntjük és közepes lángon megsütjük. Ha kihűlt. háromfelé vágjuk. A töltelékhez kevés forró vízben felolvasztjuk a zselatint. A tejszínt habbá verjük, beleszitáljuk a porcukrot, majd belekeverjük a reszelt étcsokoládét és a finomra őrölt mandulát. A tortalapokat meglocsoljuk rummal és megkenjük a csokis habbal. Egymásra helyezzük, kissé összenyomjuk. Legalább egy órára hűtőszekrénybe állítjuk. Ízlés szerint habrózsákkal, csokoládéforgáccsal díszítve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!