Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás csokoládétorta sütés nélkül

30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kekszet egy robotgéppel apróra daráljuk (én vegyesen használtam kakaós és sima kekszet), majd összekeverjük a porcukorral és az olvasztott vajjal. Egy tortaformába öntjük, és egy kanállal elegyengetjük, megtömörítjük, majd a hűtőbe tesszük 20 percre.

Közben a tejszínt forrásig hevítjük, majd a tűzről levéve a felkockázott étcsokoládét hozzáadjuk. Addig kevergetjük, amíg a csokoládé teljesen elolvad és teljesen homogén krémet kapunk.

A krémet szobahőmérsékletre hűtjük, majd a tortaformába a tortaalapra öntjük, és visszatesszük a hűtőbe jópár órára (akár egy éjszakára), hogy megdermedjen.

A tetejét szeletelt mandulával meghintjük. Amikor teljesen megdermedt a krém, a torta szépen szeletelhető.

Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss