Elkészítés: A kekszet egy robotgéppel apróra daráljuk (én vegyesen használtam kakaós és sima kekszet), majd összekeverjük a porcukorral és az olvasztott vajjal. Egy tortaformába öntjük, és egy kanállal elegyengetjük, megtömörítjük, majd a hűtőbe tesszük 20 percre.
Közben a tejszínt forrásig hevítjük, majd a tűzről levéve a felkockázott étcsokoládét hozzáadjuk. Addig kevergetjük, amíg a csokoládé teljesen elolvad és teljesen homogén krémet kapunk.
A krémet szobahőmérsékletre hűtjük, majd a tortaformába a tortaalapra öntjük, és visszatesszük a hűtőbe jópár órára (akár egy éjszakára), hogy megdermedjen.
A tetejét szeletelt mandulával meghintjük. Amikor teljesen megdermedt a krém, a torta szépen szeletelhető.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre