Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás csirkemell

MME MME
3.4/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A citromot és a narancsot alaposan megmossuk, meghámozzuk, és a héjukat apróra vágjuk, levüket kinyomjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A húst megmossuk, 3 centis darabokra vágjuk, és lisztben megforgatjuk.
Elkészítés: A citrom- és narancshéjat két percre forró vízbe tesszük, leszűrjük, és megismételjük az eljárást. Összekeverjük a mandulával. Felforrósítjuk az olajat egy serpenyőben. A csirkedarabokat néhány percig pirítjuk benne. Megsózzuk, borsozzuk, és hozzáöntjük a fehérbort, amitől enyhén megpárolódik. Belekeverünk 6 evőkanál citromlevet és 2 dl narancslevet. A szószhoz hozzáadjuk a mandulát, és nagy lángon összeforrósítjuk. Azonnal tálaljuk!

Megjegyzés

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 260 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss