Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás-citromos sütemény tejfölmártással

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kivajazunk egy 22 cm átmérőjű gyümölcstorta formát. Egy nagy tálban habosra keverjük a szobahőmérsékletű vajat a cukorral, a tojások sárgájával és a citromok lereszelt héjával, illetve levével.
  2. Egy másik edényben kemény habbá verjük a tojások fehérjét, majd óvatosan a vajas-citromos keverékhez forgatjuk. Végül a tésztához adjuk a darált mandulát és az átszitált lisztet, majd alaposan dolgozzuk össze.
  3. A tésztamasszát az előkészített formába simítjuk, és  a 180 fokra előmelegített sütőbe sütőbe tesszük. 10 perc elteltével visszavesszük a hőmérsékletet 150 fokra, és kb. 40 perc alatt készre sütjük a tortát. Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd felszeletelve, a porcukros, citromos tejfölmártással kínáljuk.

    Mandulás sütik itt >>> 

    Sütemények minden mennyiségben >>> 


Ezek is érdekelhetnek