Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás burgonyasült

MME MME
3 5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra aprítjuk, és jó puhára főzzük sós vízben. Fedő alatt tartjuk még néhány percig. Akkor igazi, ha nem esik szét, csak repedezik egy kicsit a burgonya. Kevéske ojajat öntünk a sütőedénybe, óvatosan átszedjük a burgonyát, közben folyamatosan hintjük a durvára reszelt füstölt sajttal. Rácsorgatjuk a tejfölben elkevert tojásokat, törött borssal fűszerezzük, és meghintjük a mandulával. 200 fokon világosbarnára sütjük.

Megjegyzés

Azért tanácsos a burgonyát *túlfőzn*, mert így sokkal finomabb lesz.
A főzőlevet brokkolikrémleveshez használtam fel. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss