A mandulás boszorkányujjakhoz a lisztet összekeverjük az őrölt mandulával, majd elmorzsoljuk benne a hideg, kis kockákra vágott vajat vagy margarint. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját és a citromhéjat, majd sima felületű tésztává gyúrjuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
A tésztát elosztjuk kb. 20 egyenlő részre, és lisztezett felületen mindből kb. 16 cm hosszú rudakat sodrunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, egymástól kis távolságra. A rudak egyik végébe 1-1 szem mandulát nyomunk. A rudakat 2-3 helyen benyomva bütyköket, késsel pedig ujjperceket, ráncokat alakíthatunk ki.
A tepsit 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 15-18 perc alatt készre sütjük a kekszeket. A tepsin hagyjuk kihűlni.
A mandulákat leszedjük az „ujjakról”, a mélyedésekbe kevés lekvárt teszünk, majd visszaragasztjuk a „körmöket”.