Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás boszorkányujjak

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A mandulás boszorkányujjakhoz a lisztet összekeverjük  az őrölt mandulával, majd elmorzsoljuk benne a hideg, kis kockákra vágott vajat vagy margarint. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját és a citromhéjat, majd sima felületű tésztává gyúrjuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát elosztjuk kb. 20 egyenlő részre, és lisztezett felületen mindből kb. 16 cm hosszú rudakat sodrunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, egymástól kis távolságra. A rudak egyik végébe 1-1 szem mandulát nyomunk. A rudakat 2-3 helyen benyomva bütyköket, késsel pedig ujjperceket, ráncokat alakíthatunk ki.
  3. A tepsit 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 15-18 perc alatt készre sütjük a kekszeket. A tepsin hagyjuk kihűlni.
  4. A mandulákat leszedjük az „ujjakról”, a mélyedésekbe kevés lekvárt teszünk, majd visszaragasztjuk a „körmöket”.

Megjegyzés

Még „ijesztőbbek” lesznek a kekszek, ha a rudak másik végét is lekvárba mártjuk. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss