hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás banánkenyér

MME MME
65 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A két tojást a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a sót, vajat és lassan belecsurgatjuk az olajat.
  2. A száraz hozzávalókat, így a liszteket, a szódabikarbónát és a sütőport egy külön edényben összekeverjük.
  3. A banánokat egy villával összetörjük, a csokit felaprítjuk, belekeverjük a banánt, majd a szódabikarbónás, sütőporos lisztet, a szeletelt mandulát, végül a csokit, majd az egészet beleöntjük a tojásos, cukros, vajas keverékbe.
  4. Kézzel keverünk rajta párat, majd sütőpapírral bélelt kenyérformába öntjük. 170-180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.

Nézd meg videón, hogyan készül a mandulás banánkenyér!

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss