Elkészítés: Keverőtálba szitálom a lisztet, hozzáadom a tojássárgákat, a cukrokat, a citromhéjat, sót. Az élesztőport beleszórom. A langyos tejet fokozatosan adagolva kelt tésztát dagasztok. Amikor elválik az edény falától, a langyos vajat is beledolgozom. Liszttel meghintve, letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztem.
Ameddig kel a tészta, a mandulát szárazon teflonserpenyőben pár percig kevergetve pirítom, amíg néhány helyen enyhe pírt kap, hűtöm és ledarálom, majd összekeverem a barna cukorral. A vajat felolvasztom.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítom (nem gyúrom át), enyhén meglisztezem, kb. ujjnyi vastagságra nyújtom. Lisztbe mártott kis pogácsaszaggatóval egy 26 cm-es kapcsos, sütőpapírral bélelt formába rakosgatom 3 sorba.
A sorközöket és a tetejét bőven megkenem az olvasztott vajjal, meghintem a mandula-cukor keverékkel, pihentetem, amíg a sütőt előmelegítem 190 fokra, és kb. 30-35 perc alatt megsütöm.
A formában hagyom kihűlni, majd tálra emelem, letépkedem (nem késsel vágjuk) a szükséges mennyiséget, és ízlés szerinti mártással tálalom.
Általában vanília- és borsodó a hagyományos öntete, én sima vaníliás mártással kínáltam.