Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, kiemeljük a magházukat, és a gerezdeket vékony szeletekre vágjuk. Lábasba tesszük, ráöntünk fél dl vizet, és 5 dkg cukorral, a fahéjjal, a citromlével felforraljuk. Pár percig főzzük, majd lecsepegtetjük.
Kivajazunk és morzsával beszórunk egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A puha vajat a maradék cukorral és a tojások sárgájával krémesre keverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és a krémbe dolgozzuk. Beleforgatjuk a fehérjehabot.
A tészta felét a formába simítjuk, és szétosztjuk rajta az almát. Beborítjuk a maradék tésztával, elsimítjuk, és rászórjuk a mandulát.
A sütőben kb. 50 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint tejszínhabbal, porcukorral és almaszeletkékkel díszíthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre