Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás-almás crumble

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a fűszerkeverékkel együtt felolvasztjuk. A mandulát elvegyítjük a liszttel, 7,5 dkg cukorral és a sóval. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és morzsalékosra dolgozzuk. 
  2. A vörösbort összekeverjük az alma- és a citromlével, valamint a fahéjjal és a maradék 7,5 dkg cukorral, majd lassú tűzön beforraljuk a felére.
  3. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, és a magház eltávolítása után feldaraboljuk. Az almadarabokat a beforralt vörösboros lében megpároljuk. Hozzáadjuk a 3 ek almapárlattal elkevert étkezési keményítőt, és egyet forralunk rajta.
  4. Az almát elosztjuk 4 db kis felfújtformában vagy egy nagyobb tűzálló tálban, és megszórjuk a mandulás morzsatésztával. A 190 fokra előmelegített sütőben, az alsó sínen sütjük 35-40 percig. 
  5. Közben a habtejszínt a porcukorral felverjük, majd a felhasított vaníliarúdból kikapart velővel és a maradék almapárlattal ízesítjük. Végül a crumble-t a tejszínhabbal együtt tálaljuk.
Az almát fehérborban vagy egyszerűen vízben is megfőzheted. A tejszínhabot citromfű- vagy mentalevéllel díszítheted.

Ezek is érdekelhetnek

Friss