hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulapudingos pite

90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 10 darabhoz:
  • A mandulakrémhez:
  • 7,3 dkg őrölt mandula
  • 0,7 dkg liszt
  • 7,3 dkg vaj
  • 7,3 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • Az aranykrémhez:
  • 2,25 dl tej
  • 5,5 dkg cukor
  • 1/2 tk vaníliaaroma
  • 1 db tojás
  • 3,5 dkg kukoricakeményítő
  • 1 ek vaj
  • 1 csomag leveles tészta

Elkészítés

1.

A mandulakrémhez összeszitáljuk az őrölt mandulát a liszttel. A vajat habosra keverjük, majd a porcukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a tojást, majd a lisztes keveréket. Végül félretesszük.

2.

Az aranykrémhez felmelegítjük a tejet a cukor 2/3 részével és a vaníliaaromával. Simára keverjük tojássárgáját a keményítővel és a megmaradt cukorral. Hozzáadjunk egy keveset a meleg, cukros tejből. A megmaradt tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a tojásos-tejes keveréket, és sűrűre főzzük. Végül hozzáforgatjuk a vajat. Átpasszírozzuk egy szitán, majd robotgéppel összedolgozzuk a mandulás krémalappal.

3.

A tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk belőle a köröket. A körlapok felének közepére – 2 cm-re a szélektől – kanalazunk a mandulás pudingkrémből. Átkenjük a tojásfehérjével a széleket, és ráhelyezünk egy töltetlen körlapot. A széleit lenyomkodjuk, bevagdossuk kissé. Megkenjük a sütik tetejét is, majd a kés hátával tetszőlegesen mintázzuk a tetejüket. 220 fokos sütőben 10–15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss