Mandulapudingos pite

90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • darált mandula
  • liszt
  • vaj
  • porcukor
  • tojás
  • tej
  • cukor
  • vaníliaaroma
  • tojás
  • kukoricakeményítő
  • vaj
  • leveles tészta

Elkészítés

1.

A mandulakrémhez összeszitáljuk az őrölt mandulát a liszttel. A vajat habosra keverjük, majd a porcukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a tojást, majd a lisztes keveréket. Végül félretesszük.

2.

Az aranykrémhez felmelegítjük a tejet a cukor 2/3 részével és a vaníliaaromával. Simára keverjük tojássárgáját a keményítővel és a megmaradt cukorral. Hozzáadjunk egy keveset a meleg, cukros tejből. A megmaradt tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a tojásos-tejes keveréket, és sűrűre főzzük. Végül hozzáforgatjuk a vajat. Átpasszírozzuk egy szitán, majd robotgéppel összedolgozzuk a mandulás krémalappal.

3.

A tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk belőle a köröket. A körlapok felének közepére – 2 cm-re a szélektől – kanalazunk a mandulás pudingkrémből. Átkenjük a tojásfehérjével a széleket, és ráhelyezünk egy töltetlen körlapot. A széleit lenyomkodjuk, bevagdossuk kissé. Megkenjük a sütik tetejét is, majd a kés hátával tetszőlegesen mintázzuk a tetejüket. 220 fokos sütőben 10–15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss