Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulalikőrös-fahéjas fánk

> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 6 dkg élesztő
  • fahéj
  • csipetnyi só
  • 1 dl mandulalikőr
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 4 db tojássárgája
  • 6 dl tej
  • Valamint:
  • olaj a sütéshez
  • baracklekvár
  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

Elkészítés: 2 dl langyos tejben elkeverjük a porcukrot, majd felfuttatjuk az élesztőt. Összedolgozzuk a tészta hozzávalóit, természetesen hozzáadva a maradék 4 dl tejet. Addig dolgozzuk, míg teljesen sima, kicsit hólyagos tésztát nem kapunk. Hagyjuk kellni, majd átdolgozzunk, ismét hagyjuk kelni.

Ha ezzel megvagyunk, lisztezett felületen kinyújtjuk 1-2 cm vastagságúra, üvegpohárral kiszaggatjuk. A formák közepét ujjal összenyomjuk, forró, de nem túl sok olajban kisütjük.

Lekvárral megtöltve, porcukorral leszórva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek