Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulakrém mandularopogóssal

40 perc
mester
költséges
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A zselatint beáztatjuk hideg vízbe. Száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulapelyhet és a vanília kikapart magjait. Hagyjuk kihűlni, majd robotgépben addig őröljük, míg pasztaszerű állaga nem lesz. Végül leforrázzuk a felforrósított tejjel.
  2. A tojások sárgáját vízgőz fölött habosra keverjük a tojáslikőrrel és a cukorral. A mandulapasztás tejhez adjuk, és feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint. A tojásfehérjét és a tejszínt habbá verjük, a kihűlt keverékhez forgatjuk, és poharakba töltjük.
  3. A vaj kivételével összekeverjük a mandularopogós hozzávalóit. Végül hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat is, és vékony rétegben szilikonos sütőpapírra kenjük. Megszórjuk mandulapehellyel, és 180 fokos sütőben 2-3 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss