Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulakéregben sült pulyka

120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Lássunk neki először a mandulakéregnek. Mindennapi kenyerünket apróra kockázzuk, a tejben elkeverjük a tojásokat, enyhén megsózzuk, és leöntjük vele a kenyérkockákat.

Hagymáinkból egyet finomra vágunk, kedves kis serpenyőnkben a vajon megdinszteljük, majd hozzákeverjük a felaprózott barackot, a mandulát, majoránnával ízesítjük, majd ha kihűlt, a tejbe áztatott kenyérhez keverjük.

Jöjjön a hús: egy szép nagy serpenyőben forró olajon, erős tűzön mindkét oldalát kapassuk meg, majd keressük elő fedeles, ovális sütőedényünket, tegyük bele mellünket, sózzuk, borsozzuk, öntsük fel a pecsenyelével, a borral és a húslevessel, valamint dobjuk mellé a négybe vágott 2 fej vöröshagymát, a nagyobb darabokra szelt pórét és sárgarépát, valamint a fokhagymát.

Fedjük le, és 200 fokos sütőben pároljuk puhára. Ez egy jó óránkba telik, addig nyugodtan igyunk valamit a nagy munkára, majd keverintsünk még egyet-kettőt a kéreg alapanyagán, majd vegyük ki húsunkat a sütőből, és profi kőműveseket megszégyenítő módon simítsuk rá a réteget, mintegy 3 cm vastagon. Toljuk vissza sütőnkbe, már fedetlenül, és jó fél óra alatt süssük szép pirosra.

Egy kis pihentetés után emeljük ki a pecsenyeléből, szeleteljük fel, és burgonyapürével körítve adjuk fel az asztalra. A pecsenyelét és egy szép kéknyelűt külön kínáljunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss