Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulafagylalt házi tölcsérrel

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • mandulaaroma
  • A házi tölcsérhez:
  • 6 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukrozott narancshéj
  • 1 tojás
  • 0,5 dl víz
  • 7 dkg liszt

Elkészítés

Elkészítés: A tölcsérhez olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a cukrozott narancshéjat, majd a tojást és vizet. Állandóan keverve adjuk hozzá a lisztet. Ezután öntsük ostyasütőbe a tésztát, és amikor már megsült, még melegen tölcsérré formázzuk.

A fagylalthoz egy közepes lábasban forraljuk fel a tejet 1 dl tejszínnel. A tojássárgáját keverjük világosra a cukorral, és öntsük hozzá a tejes keveréket. Öntsük vissza az egészet a lábasba, és folyamatosan kevergetve sűrítsük be. Hagyjuk kihűlni, a végén adjuk hozzá a mandulaaromát és a tejszínt enyhén felverve.

Tegyük hűtőbe, 2 óra múlva kissé villával átkeverjük. Mielőtt fogyasztani szeretnék, kb. 1/2 óra kell hozzá, hogy lazuljon a fagylaltunk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss