Elkészítés: A mandulát forró, zubogó vízbe dobjuk, 2 percig benne hagyjuk. A vízből kivéve meghámozzuk. Száradni hagyjuk. Ha teljesen száraz, finomra őröljük.
Hozzáadjuk a cukrot és mozsárban homogén masszává összedolgozzuk. A tojásfehérjét gyengén felverjük, majd apránként a masszába vegyítjük.
Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és a mandulamasszából kis halmokat teszünk rá. A halmok között hagyjunk elég helyet, mert a mandulacsókok sütés közben megnőnek. Porcukorral megszórjuk, majd 120 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük-szárítjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre