Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandula (vagy barackmag)

MME MME
7 4.3/5
> 90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy viszonylag kemény, kissé morzsalékos tésztát kapunk. A formát kivajazzuk (később nem kell, csak az elején). Vékonyan beletömködjük a tésztát, a pereméről eltávolítjuk a fölösleget.
  2. Előmelegített sütőben sütjük közepes lángon, kb. 200 fokon. A sütőből kivéveazonnalkiütögetjük a tésztát. Határozott mozdulattal hozzáütjük a tepsi aljához vagy deszkához. Ilyenkor még puha, de hamar szilárdul, s akkor már nehéz kiütni, és könnyebben el is törik.
  3. A krémhez a tojásokat a cukorral gőz fölött lassan, sűrű krémmé főzzük, majdnem 1 óra alatt. Ha nem elég sűrű, kifolyik a krém. Miután hűlt egy kicsit, beletesszük a vajat, majd a mandulaaromát ízlés szerint. A krémmel megtöltjük a formákat, s kettőt összeragasztunk.

FRANCIA TEASÜTEMÉNY (MADELEINE) >>>

ALPESI TEASÜTEMÉNY >>>


Ezek is érdekelhetnek