A zöldségeket felszeleteljük. A felaprított fokhagymát 2 ek olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a gyömbért. Egy-másfél percig kevergetjük, majd jöhet az erőspaprika és a sárgarépa is, végül a zeller is.
Két perc múlva hozzáadjuk a gombát, a paprikát és az uborkát. Óvatosan megsózzuk, majd hozzáadjuk a szója- és a chiliszószt is.
A kukoricakeményítőt egy tálba kanalazzuk, alaposan összekeverjük a zöldségleves-alaplével, majd felöntjük vele a zöldségeket.
Ha már forr, hozzáadjuk az ecetet, és elkeverjük.
Legvégül felaprított zöldhagymát adunk hozzá. A levest ne főzzük túl, akkor jó, ha még ropognak a zöldségek.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre