Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnazselés vargabéles muffin

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 10 dkg cérnametélt
  • 25 dkg túró
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek tejföl
  • csipet só
  • 1 cs réteslap
  • kb 10 dkg olvasztott vaj
  • málnazselé :
  • 20 dkg málnalekvár
  • 50 ml víz
  • - 77
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A réteslapokat egyenként megkenjük olvasztott vajjal és kb 10x 10 cm-es négyzetekre szabjuk, ezután a muffinforma mélyedéseibe 4-5 db négyzetet teszünk kicsit elfordítva egymásra.
  2. A cérnametéltet enyhén sós vízben kifőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük és kihűtjük. A tojást kétfelé választjuk, a fehérjét a sóval lágy habbá verjük.
  3. A tojássárgáját a cukrokkal kikeverjük, majd hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a citromhéját és a tésztát. Alaposan összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a tojáshabot.
  4. A tölteléket a réteslapok mélyedéseibe töltjük és 180 fokra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.
  5. A málnazseléhez a lekvárt folyósra melegítjük és egy szitán átpasszírozzuk. Ezután hozzákeverjük a vízben megduzzasztott, és folyósra melegített zselatint és egy folpackkal kibélelt kisebb edénybe öntjük.
  6. Ha a zselé megdermedt, tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk.
  7. Kínáláskor a muffinokat porcukorral megszórjuk és elhelyezzük rajta a málnazselédíszt. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss