Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnatorta

MME MME
6 4/5
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a 6 tojás sárgáját + pici olajat 6 evőkanál cukorral habosra keverünk. A tojásfehérjét keményre felverjük (pici sóval), és a sárgához adjuk. Ezután a sütőporos lisztet kanalanként a masszába keverjük (nem robotgéppel). 26 cm kerek tortafomába öntve, 250 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd a legalacsonyabbra fokozatra (50 fok) vesszük, és kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

A tortakrémhez a zselatint 5 percre beáztatjuk annyi vízbe, ami épp ellepi. Egy fémedényben a málnát felmelegítjük, hozzádjuk a cukrot, olvadásig keverjük, ezután a kinyomkodott zselatint belekeverjük(teljesen fel kell oldódnia). Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a hideg málnás joghurtot, végezetül a kemény habbá vert tejszínt adjuk hozzá.

A piskótát félbevágjuk. Hogy a piskóta ne színeződjön el, az alsó tortalapot megkenhetjük valamilyen pikáns lekvárral. Ezután beleöntjük a málnás krémet, befedjük a piskótával, és hőtőszekrényben kb. 3 óráig dermedni hagyjuk.

Megjegyzés

Egyáltalán nem édes, megdöbbentöen gyümölcsös, friss. Ha valaki a tejszín mennyiségét soknak találná, lehet a joghurt mennyiséget emelni. Én maradok mindig az eredeti receptem mellett. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss