Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnatorta citromos mázzal

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 2 teáskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 6 lap zselatin
  • 50 dkg málna
  • 10 dkg porcukor
  • 2,5 dl tejszín
  • A díszítéshez:
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 mokkáskanál piros ételfesték
  • 1,5 dl tejszín
  • 15 dkg málna

Elkészítés

Elkészítés: Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük 2 evőkanál forró vízzel, beledolgozzuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és legalább 2 percig keverjük. Ráborítjuk a tojáshabot. A lisztet, a keményítőt, a sütőport elvegyítjük, a habra szitáljuk, és nagy mozdulatokkal összedolgozzuk. A formába simítjuk, és a sütőben kb. 25 percig sütjük.

A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A málnát kiválogatjuk, 40 dkg-ot péppé törünk, szitán átpasszírozzuk (így el tudjuk távolítani a magokat), és a porcukorral elkeverjük. A zselatin kinyomkodjuk, felolvasztjuk, és a málnapépbe keverjük. Hidegre tesszük.

A tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a püré elkezd kocsonyásodni, beleforgatjuk a tejszínhabot és a maradék málnát. A tortát vízszintesen kettévágjuk, az alsó lap köré kapcsoljuk a forma oldalát, és rákenjük a málnakrémet. Rátesszük a felső lapot, kissé lenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük legalább 1,5 órára.

A díszítéshez a porcukrot sűrűre keverjük a citromlével, felével bevonjuk a torta tetejét. A maradékot piros ételfestékkel megszínezzük. Levesszük a tortakarikát, és a mázzal bevonjuk a torta oldalát. Hagyjuk megszáradni.

A tejszínt kemény habbá verjük, habrózsákat nyomunk belőle a torta tetejére, és mindegyikre 1-1 szem málnát teszünk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss