Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnaszuflé

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 5 tojás
  • 25 dkg málna
  • 30 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A díszítéshez:
  • pár szem málna

Elkészítés

Elkészítés: 10 dkg cukrot 1 evőkanál vízzel kevergetve felolvasztunk, majd tovább kevergetve aranybarnára pirítjuk.

Olyan tortaformába öntjük, aminek nem lehet levenni az oldalát, de egy 1 literes lábas is megfelel. A karamell lehetőleg a forma oldalát is vonja be vékonyan. A karamellt hagyjuk kihűlni. Akkor jó, ha meg is repedezik.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd 10 dkg kristálycukrot, utána pedig 25 dkg villával összetört málnát adunk hozzá. A karamellel bélelt formába öntjük, és a forró sütőbe téve vízfürdőbe állítjuk. Közepes lángon kb. 45 percen át gőzöljük, majd hagyjuk kihűlni.

A tojások sárgáját 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral simára dolgozzuk, gőz fölött kevergetve mártást főzünk belőle, majd kihűtjük. Hűtés közben ajánlatos megkeverni.

Végül a szuflét egy tálra borítjuk, a
vaníliamártással leöntjük, és málnaszemekkel díszítve tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss