Elkészítés: 10 dkg cukrot 1 evőkanál vízzel kevergetve felolvasztunk, majd tovább kevergetve aranybarnára pirítjuk.
Olyan tortaformába öntjük, aminek nem lehet levenni az oldalát, de egy 1 literes lábas is megfelel. A karamell lehetőleg a forma oldalát is vonja be vékonyan. A karamellt hagyjuk kihűlni. Akkor jó, ha meg is repedezik.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd 10 dkg kristálycukrot, utána pedig 25 dkg villával összetört málnát adunk hozzá. A karamellel bélelt formába öntjük, és a forró sütőbe téve vízfürdőbe állítjuk. Közepes lángon kb. 45 percen át gőzöljük, majd hagyjuk kihűlni.
A tojások sárgáját 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral simára dolgozzuk, gőz fölött kevergetve mártást főzünk belőle, majd kihűtjük. Hűtés közben ajánlatos megkeverni.
Végül a szuflét egy tálra borítjuk, a
vaníliamártással leöntjük, és málnaszemekkel díszítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre