Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás-vaníliás Panna szelet Zsanette Konyhájából

45 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 2-3 ek cukor (ízlés szerint)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4-6 ek víz
  • 1-2 ek olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 7-8 ek liszt
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 kis doboz natúr joghurt
  • 3 kis csomag zselatin
  • 5 dl tejszín
  • A tetejére:
  • málna (ízlés szerint)

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukrokkal habosra keverjük. Óvatosan hozzákeverjük a tojássárgáját, a vizet és az olajat. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is és 160 fokos sütőben egy 37x40-es kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük.
  2. A tejjel megfőzzük a pudingot, majd kihűtjük. A joghurtot langyosra melegítjük, a kevés vízben feloldott zselatin hozzákeverjük. Állni hagyjuk egy kicsit, majd a kihűlt pudinggal csomómentesre keverjük.
  3. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd a keményre vert tejszínnel összedolgozzuk. A  krémet a piskóta tetejére kenjük, megszórjuk málnával, majd hűvös helyre tesszük.

KÁVÉS-VANÍLIÁS KRÉMES>>> 

VANÍLIÁS- CSOKIS-DIÓS SZELET>>> 

VANÍLIAKRÉMES SÜTEMÉNY>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss