hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás-túrós habos torta

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg margarin
  • 0,5 dl joghurt
  • 6 dkg cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pici só
  • A túrótöltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 1 marék arany mazsola
  • 3 tojás sárgája
  • 5 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél csomag főzős vaníliás pudingpor
  • A tetejére:
  • 20 dkg málna (fagyasztott)
  • 3 tojás fehérje
  • 7 dkg porcukor
  • pici ecet

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrom, és egy kikent tortaformába nyomkodom úgy, hogy egy kis pereme is legyen.

A sütőt előmelegítem 180 C fokra, és a tésztát elősütöm 10 perc alatt.

Ezután az összekevert túrós tölteléket rákanalazom és a málnaszemekkel megszórom, mehet vissza a sütőbe légkeveréssel 160 C fokon (vagy normál 180 C fokon), és 35 perc alatt készre sütöm.

Ezután a keményre vert fehérjehabot habzsákba töltöm és körben feldíszítem a sütit, lehetne rácsosan is. Majd a hőmérsékletet visszaveszem 90 C fokra, és légkeveréssel a habot 35 perc alatt megszárítom rajta.

Kihűlés után veszem le róla a karimát és szeletelem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss