Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás túrógombóc

MME MME
2 4.4/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kis lábosban egészen kevés vízzel felforraljuk a málnát, majd hozzákeverjük az édesítőszert. A gyöngyöző gyümölcsszószba öntjük a vízben elkevert keményítőt, majd levesszük a tűzről. 
  2. A túrót összekeverjük a tojásokkal, a búzadarával és egy csipetnyi sóval. Ráreszeljük a fél citrom héját, és egy kevés levet facsarunk bele. Egy órára a hűtőbe tesszük. 
  3. Amikor a túró összeállt, vizes kézzel diónyi nagyságú gombócokat formálunk belőle. A gombócok közepét megtöltjük 1-2 málnaszemmel.  
  4. A gombócokat  forrásban lévő vízben, közepes lángon addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére (kb. 10-15 perc). Ezután lecsepegtetjük, és azonnal tálaljuk a málnaöntettel.

    12 VISSZAUTASÍTHATATLAN TÚRÓS DESSZERT A TÚRÓPÖTTYTŐL A TÚRÓFÁNKIG >>>

    TÖLTVE, NYERSEN, KLASSZIKUSAN: TÚRÓGOMBÓC 6-FÉLEKÉPPEN >>>

    HA VAN OTTHON EGY CSOMAG TÚRÓ: 10 TIPP A FELHASZNÁLÁSÁHOZ >>>


Ezek is érdekelhetnek

Friss