Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás tiramisu pohárkrém

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 evőkanál málnapálinka
  • 1-2 evőkanál víz
  • 1 teáskanál instant kávé (granulátum)
  • 5-6 db babapiskóta
  • A krémhez:
  • kb. 15-20 dkg málna (fagyasztott is jó)
  • 3 evőkanál málnapálinka vagy víz
  • 2,5 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál keményítő
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg olvasztott fehércsoki
  • fél nagy pohár lecsöpögtetett tejföl
  • 1 evőkanál porcukor
  • A díszítéshez:
  • málnaszemek vagy apróra tört corn flakes

Elkészítés

Elkészítés: A málnapálinkát, a kávét és vizet kikeverjük, hogy a kávé feloldódjon. A babapiskótákat félbetörjük.

A málnát a cukorral és a pálinkával (vagy vízzel) összefőzzük. Átpasszírozzuk, hogy mag ne maradjon benne, majd visszatesszük a gázra, hozzákeverjük a keményítőt, és kissé besűrítjük. Hagyjuk hűlni.

A tejszínt habbá verjük. A lecsöpögtetett tejfölt kikeverjük a porcukorral és a megolvasztott fehércsokival (ez utóbbi el is hagyható). Hozzákeverjük a tejszínt is.

Ezután mehet a rétegezés. A babapiskótákat belemártjuk a málnapálinkás-kávés lébe, majd a kelyhek aljára tesszük, rákanalazunk egy adag tejszínes-tejfölös keveréket. Erre jön a málnakrém, ismét mártott babapiskóta, majd tejszínes-tejfölös krém, és végül a tetejére ismét málnakrém. 1-2 órára behűtjük, majd málaszemekkel, ill. zúzott cornflakes-szel díszítjük. Nagyon könnyű, és csak enyhén édes desszert a végeredmény.

Megjegyzés

A lecsöpögtetett tejföl jó alternatíva a mascarpone krém helyettesítésére, hisz lényegesen olcsóbb, és a krémben nem érezni a kettő közti különbséget. Elkészítésénél csupán annyi a teendő, hogy egy sűrűbb szövésű anyagot helyezünk egy szűrőbe, amit egy edényre helyezünk. Ebbe öntjük a tejfölt, az anyagot felül összekötjük, és pár órát hagyjuk a hűtőben csepegni. A lecsöpögött savó később bármilyen kelt tészta készítéséhez felhasználható. - Amarillisz.

Ezek is érdekelhetnek

Friss