hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás tiramisu III.

MME MME
30 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 db tojássárgája
  • 4 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi őrölt fahéj
  • 2 dl tejszínből vert hab
  • 15 dkg mascarpone
  • 15 dkg málna
  • 15 dkg babapiskóta
  • 2 evőkanál amaretto
  • 1 dl kávé
  • A díszítéshez: csokoládé
  • Az öntethez:
  • 8 dkg mascarpone
  • 6 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • kávé

Elkészítés

Elkészítés: A tojások sárgáját cukorral vízgőz felett habosra verjük. Amikor kemény, levesszük.

A mascarponét összekeverjük a vaníliás cukorral, a fahéjjal, a tejszínhabbal és a tojásos cukorhabbal.

Előkészítünk 4 db formát vagy poharat. Körbekenjük olajjal, hogy majd könnyebben ki tudjuk borítani. A forma aljába amarettos kávéba áztatott piskótát teszünk. majd körberakjuk málnával. Erre tesszük a mascarpone-habot, majd ismét piskóta és málna következik. Végül a hab.

A 4 formát hűtőbe tesszük 1 éjszakára, de minimum 3-4 órára.

Tálaláskor tányérra borítjuk. Tetejére tesszük a csokiforgácsot, mellé a cukorral és tejjel kikevert mascarponét, amibe a kávé segítségével mintát készítünk.

Megjegyzés

Vomberg Frigyes receptje, fotó: Komáromi Zoltán
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss